2011. 09. 23.

Requiem (2007. december - 2010. szeptember)


Nem tudom meddig lesz elérhető, ezért másolom ide.
———————————————————————————————————————————————————————————————


Amit úgy szeretnék elmondani az utánam fütyülő közútkarbantartó szakembereknek 

Szerző: Maitai    2011. 09. 23. 12:56

Magas az IQ-m. Ha te ezt a munkát végzed, akkor valószínűleg sokkal magasabb, mint a tiéd. Értem ezalatt azt, hogy hamarabb felfogom, amit a rádióban hallok, gyorsabban válaszolok társaságban a kérdésekre, bonyolultabb mondatszerkezeteket használok és több minden érdekel. Ez téged valószínűleg idegesítene.
Három idegen nyelven beszélek, most tanulom a negyediket. Gyorsan olvasok, jó a memóriám, könnyen tanulok. Nem nézek tévét, és nem szeretem otthon tölteni az estéket. Nyelvnáci vagyok, és kijavítok mindenkit, aki azt mondja, hogy "Olaszba'" meg "könyörgöm", vagy aki összekeveri a kollokációkat "csapást sújt" vagy "összerúgja a bőrt" formájában. Sokat olvasok, és állandóan irodalmi hasonlatokkal jövök.
Sokat foglalkozom a lelkemmel, és nem nyugszom, amíg meg nem tudom fogalmazni, hogy tulajdonképpen mi is a bajom. Ráadásul érteni akarom a többieket és addig nyúzom őket, amíg ők is el nem mondják, hogy tulajdonképpen mi a bajuk.
Ha velem akarsz járni, feltétlen hűséget, önzetlenséget és őszinteséget kapsz. Gondolom, ezzel nem lenne problémád, csakhogy én ezt el is várom. Nem vagyok hajlandó egész napi munka után én főzni, takarítani, és mosogatni, miközben te egy sörrel ülsz a tévé előtt. Gyanakszom, ha megtiltod, hogy valahova veled menjek.
Ha velem akarsz járni, meg kell nevettess, meg kell tudnod javítani a számítógépemet, az okostelefonomat, a biciklimet, az autómat, vagy legalább tudnod kell valakit, akihez elvihetem okosba'. Jónak kell lenned a szakmádban, hogy fel tudjak rád nézni. Jobban kell tudnod vezetni, műszaki dolgokat megfejteni, vészhelyzetben higgadtnak maradni és intézkedni, mint nekem. Nem múlhat el nap úgy, hogy ne kommunikálnál velem valahogy. Más pasikkal szemben nem maradhatsz alul.
El kell viselned, hogy mozi után többet beszélek a film szinkronjáról, mint a cselekményéről. Végig kell nézned, ahogy felpróbálok egymástól leheletnyit eltérő cipőket/szemhéjpúdereket/bőrdzsekiket, és árnyalt, megalapozott véleményt kell mondanod róluk. Észre kell venned, ha új a hajam, a parfümöm, vagy ha már megint a te kedvedért vettem fel azt a felsőt, amit egyszer megdicsértél.
Motorozom, és nem szeretek benzintyúk lenni. Ha nagyon magam alatt vagyok, egy hétig nem teszem ki a lábam a lakásból és nem is zuhanyozok. Érdekesen öltözöm, és nem mindig a jó értelemben. Domináns alkat vagyok, és olyat keresek, aki engem is képes irányítani, mert rábízom magam. Deviáns barátaim vannak, akik éjszakába nyúlóan beszélgetnek, melegbárban buliznak, művészfilmeket néznek és hol összejönnek, hol szétmennek, követhetetlenül. Kiblogolom az életünket.
Velem nem lehet pizzériába vagy Mekibe menni, kivéve, amikor igen. Nem eszem péksüteményt, tésztát, krumplit, rizst, párizsit, konzervet, csokit, chipset, kivéve, amikor igen (jó, párizsit semmi szín alatt). Minden héten elmegyek jógázni, hastáncolni, és biciklivel közlekedem a városban (mint látod, szűk, felsliccelt szoknyában is). Néha berúgok, és olyankor féltékenyítem a pasimat. Rettenetes nyűgös tudok lenni, ha kialvatlan vagy szomjas vagyok. Ja és szép a fenekem.
Érdekellek még?

Az eredeti itt olvasható:
Amit úgy szeretnék elmondani az utánam fütyülő közútkarbantartó szakembereknek
———————————————————————————————————————————————————————————————


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése